Kirsten Dunst heeft twee goede vriendinnen die onlangs moeder zijn geworden en nu begint het bij de actrice te kriebelen. "33 is een goede leeftijd om je eerste kind te krijgen."

Dat zegt de actrice in een interview met het Britse Red Magazine.

Dunst wordt door journalisten regelmatig gevraagd waar ze zichzelf ziet over tien jaar, maar voelt geen druk om die vraag te beantwoorden.

"Er zouden geweldige dingen kunnen gebeuren, of juist hele nare dingen. Je weet het toch niet. Maar ik krijg die vraag heel veel, omdat mensen vinden dat je als je dertig bent moet trouwen en kinderen moet krijgen. Maar voor die vragen heb ik mijn moeder, dus die vragen kunnen ze beter achterwege laten."

De 32-jarige actrice maakte zich vroeger erg druk als ze het even rustig aandeed, maar inmiddels zijn die zorgen verleden tijd. "Toen ik jonger was en even niet werkte kreeg ik een angstig gevoel. Ik kreeg het gevoel dat ik iets moest doen. Maar nu ben ik heel goed in niks doen."

"Ik denk dat als ik ooit kinderen krijg, die angst voor het leven weer een beetje terug zal komen. Maar meer omdat ik dan ook verantwoordelijk ben voor iemand", aldus Dunst.

Dunst heeft sinds 2012 een relatie met acteur Garett Hedlund.