René Froger zat in juni in de knel met zichzelf. De volkszanger had last van acute oververmoeidheidsverschijnselen en stemproblemen en moest hierdoor voor onbepaalde tijd alle optredens annuleren. Maar hij is helemaal terug. 

"Ik ben godzijdank weer helemaal de oude", zegt hij tegen het AD.

Froger heeft rust gepakt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. "Je wilt niet weten hoe lekker ik momenteel weer in mijn vel zit. Dat is gelukt door mijn overvolle agenda compleet leeg te vegen."

"Ik ben het een stuk rustiger aan gaan doen, gaan hardlopen en trainen. En ik heb de afgelopen periode, volgend op het moment dat ik me realiseerde even helemaal aan het einde van mijn latijn te zijn, alleen maar gezond gegeten. Die extra en noodzakelijke aandacht voor mezelf, heeft me enorm geholpen. De batterij is weer opgeladen."

Verwonderlijk

Dat het de This is the Moment-zanger nu pas is overkomen, is op zich al verwonderlijk. "Dat was inderdaad uitzonderlijk voor mij. Feitelijk buffel ik al zo’n dertig jaar door zonder ook maar één moment te stoppen." 

"De Toppers-concerten, promotie voor m’n WK-hit in combinatie met reguliere optredens. Hartstikke leuk, maar er was recent toch een moment dat ik echt niet langer kon. Mijn lichaam gaf het signaal dat de energie totaal op was. Toen heb ik, in alle nuchterheid, besloten voortaan wat beter naar mijn eigen lijf te luisteren."

In oktober vangt de theatertour van De Froog aan. Froger is er klaar voor, meent hij. "Ik wilde niet op halve kracht aan die concertreeks beginnen maar vol gas gaan. Zoals ik me nu voel kan ik dat weer met het grootste gemak. Met andere woorden: het ging even mis, maar de oude Froger is 'herboren'."