Hans Klok (45) gaat weer door het leven als vrijgezel. De illusionist en zijn Australische danser James Jackson Harwood (26) hebben hun relatie onlangs verbroken.

Dit meldt De Telegraaf.

"Ik ben getrouwd met magie", zegt Klok. "James en ik hebben het samen heel leuk gehad, maar hij is een danser die zelf wil schitteren en dat talent ook heeft."

"Dan valt het niet mee met een man samen te leven die zelf dag en nacht met zijn carrière bezig is. Als je in mijn vak aan de top staat en daar wilt blijven, dan zit er ook niets anders op."

Klok bereidt momenteel zijn afscheidsvoorstellingen van The New Houdini-shows voor. Hiermee treedt hij van 20 augustus tot eind november in Utrecht op, waarna hij naar Duitsland vertrekt om in Hannover shows te geven.

Logisch

De breuk was moeilijk voor Klok, maar naar eigen zeggen wel een logische keuze. "Het is tijd om de vruchten van jaren hard werken te gaan plukken. En tijd voor een privéleven heb ik dan gewoon niet meer. Het is niet anders."

Het is niet voor het eerst dat Klok en Harwood uit elkaar gaan. In 2012 gingen de twee na een relatie van vier jaar allebei hun eigen weg.

Die breuk duurde destijds negen maanden, maar de twee hielden altijd telefonisch contact. Toen Harwood weer in Nederland ging werken, kwam het liefdesstel weer bij elkaar.