Cameron Diaz ziet zichzelf voorlopig nog niet in het huwelijksbootje stappen. "Ik zeg niet dat ik nooit zal trouwen, ik zeg niet dat ik nooit kinderen zou willen. Ik bekijk de dingen op dit moment gewoon heel anders."

Dat vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

In het gesprek met de Belgische krant zegt Diaz dat ze vindt dat mensen te makkelijk denken over een huwelijk. "In het verleden trouwden mensen zonder ook maar één seconde aan scheiden te denken", aldus de actrice.

Volgens haar is dat tegenwoordig wel anders. "Mensen trouwen met een eventuele echtscheiding in het achterhoofd", vervolgt de 41-jarige Diaz.

Toch benadrukt de actrice dat het huwelijk in haar ogen niet 'slecht' is. Ook houdt ze de optie open om zelf ooit in het jawoord te geven. Datzelfde gaat op voor kinderen. "Ik heb nooit gezegd dat ik geen kinderen wil. Ik sta ervoor open, maar het zal enkel gebeuren als het voorbestemd is. En dat is voorlopig niet het geval."

Diaz heeft sinds kort een relatie met Good Charlotte-rocker Benji Madden. Afgelopen week gingen er geruchten dat de twee misschien zouden gaan trouwen.