Rob Lowe is momenteel naast Cameron Diaz en Jason Segel te zien in de film Sex Tape. En dat is ironisch, aangezien Lowe's carrière ooit een flinke knauw kreeg door het uitlekken van zijn eigen sekstape.

"Ik ben gezonder en gelukkiger dan ooit. Dat zorgt ervoor dat ik niet meer bang ben. Ik durf alles te spelen", vertelt de 50-jarige acteur aan De Telegraaf.

"Je moet ook lef tonen, vind ik, daarom heb ik ja gezegd tegen de rol van JFK in Killing Kennedy. Als je dat verpest in de VS, kun je het wel vergeten."

Lowe zegt verder in het interview een beetje klaar te zijn met Hollywood. "Hollywood wil alleen maar geld verdienen, geen mooie films maken. De echte mooie dingen worden nu voor tv gemaakt: House of Cards, The Sopranos, Mad Men. Allemaal series die voor mij interessant zijn. Ik word steeds vrijer als acteur, schaamtelozer."

Schaamteloos

Lowe is blij dat zijn schaamteloze jaren, wat zijn privéleven betreft, achter hem liggen. "Vanwege het internettijdperk valt er voor beroemdheden vandaag de dag weinig lol te beleven. Iedereen heeft een camera op zak en binnen twee seconden weet de hele wereld in welk model je nu weer je tong hebt gestoken, bij wijze van spreken. De jaren 80 waren cool. Ook de slechte dingen. Daar heb ik veel van geleerd."