Zanger Ne-Yo sleept zijn voormalige manager voor de rechter. De zanger beschuldigt Kevin Foster van oplichting en wil dat de man in totaal 8 miljoen dollar (bijna 6 miljoen euro) naar hem overmaakt.

Dat meldt New York Daily News

Ne-Yo, de artiestennaam van Shaffer Smith, leerde Foster in 2005 kennen. Foster overtuigde Ne-Yo om zijn geldzaken door het accountancybedrijf waar hij werkte te laten beheren.

De boekhouder moest ervoor zorgen dat Smith in staat zou zijn om de luxe levensstijl waaraan hij gewend was geraakt de rest van zijn leven te bekostigen.

Toen Foster later een eigen bedrijf oprichtte, ging Ne-Yo met hem mee. De twee werden na verloop van tijd erg hecht, staat in de rechtbankdocumenten. Ne-Yo vertrouwde zijn manager blindelings, maar daar heeft hij achteraf veel spijt van. De 31-jarige zanger is er naar eigen zeggen achtergekomen dat er veel geld verdwenen is.

Vervalsing

Foster zou zonder toestemming geld hebben verplaatst. Nadat Ne-Yo dit had ontdekt, huurde hij een andere accountant in. Deze accountant zou tot de conclusie zijn gekomen dat Foster inderdaad heeft gesjoemeld. Hij zou onder meer de naam van Ne-Yo hebben vervalst en geld in een slechtlopend waterbedrijf hebben gestopt.

De man had ook nog eens een hoge functie bij dat bedrijf, maar daar was Ne-Yo niet van op de hoogte. Hij wil dat Foster al het verdwenen geld teruggeeft en eist bovendien dat de manager al het salaris inlevert dat hij over de jaren van de So Sick-ster heeft gekregen. Foster heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.