Dave Roelvink is sinds kort weer op de markt. De zoon van volkszanger Dries, die zijn vaste relatie een paar weken geleden zag stranden, weet precies wat hij zoekt in een vrouw. 

"Ik ben gek op exotische vrouwen", vertelt Dave aan Story. Ook weet de Amsterdammer precies wat hij niet zoekt. "De grootste afknapper is een Fries accent. Niets is erger dan een vrouw die als een boerin praat."

Dat accenten nadelig kunnen werken, weet de twintigjarige Roelvink al te goed. "Ik heb ooit auditie gedaan voor Goede Tijden, Slechte Tijden, maar werd uiteindelijk afgewezen vanwege mijn Amsterdamse tongval", vertelt het model, dat carrière hoopt te maken als acteur.

Roelvink heeft zijn eerste klus al te pakken, een bijrol in De Overgave. Voor de pikante film, die de Nederlandse tegenhanger van Fifty Shades of Grey wordt genoemd, moest hij een seksscène opnemen met hoofdrolspeelster Sheena Tchai. "Het was bepaald geen straf, want Sheena is een mooie vrouw."

'Grote borsten'

Oer-Hollandse blonde dames kunnen Dave minder bekoren. "Veel van mijn vrienden vallen op blonde dames. Ik ga voor brunettes met een goudkleurig huidje, lichte ogen en grote borsten."

"Een vaste vriendin brengt stabiliteit", weet Roelvink. "Zij is dan mijn rustpunt, en dat heb ik wel nodig", aldus Roelvink.

"Ik heb graag een vaste relatie. Als single ben ik meer geneigd te gaan stappen met mijn vrienden, terwijl ik het juist heerlijk vind om op vrijdagavond met mijn meissie op de bank een filmpje te kijken."