Sylvie Meis is op zoek naar een woning in Amsterdam. "Zij is op zoek naar een veilig penthouse aan de Zuidas, hoog boven de stad, of een pand in Amsterdam-Zuid."

Dat meldt De Telegraaf op basis van weekblad Privé.

Volgens de ingewijde moet het "in elk geval een huis zijn waarvan de muren overeind staan, en dat verder casco is". De reden is dat Meis de keuken, het sanitair en vele kasten in haar huidige huis in Hamburg zo heeft laten inbouwen is dat ze gedemonteerd kunnen worden.

Rafael van der Vaart, van wie de 36-jarige Meis vorig jaar scheidde, zou nog niet op de hoogte zijn van de verhuizing van zijn ex en hun zoon. "De twee hebben geen contact meer", aldus de ingewijde.

"Hooguit via een sms'je over het tijdstip waarop Damián van zijn vader naar zijn moeder en weer teruggaat. Maar meestal verloopt ook het afspreken daarvan via de nanny. Rafael neemt al maanden de telefoon niet meer voor haar op."

Optelsom

De presentatrice, die naar Hamburg verhuisde wegens de voetbalcarrière van Van der Vaart, zou in Amsterdam een nieuwe start willen maken. "Het is gewoon de optelsom van alle dingen", aldus de bron, die stelt dat Meis in Hamburg het gevoel heeft "te leven in een slangenkuil".

"Ze heeft wel wat vrienden, maar na wat nare ervaringen van de laatste tijd vertrouwt ze eigenlijk niemand meer. Pesterijen, verraad en openlijke vernederingen heeft ze doorstaan. Maar de lol is ervan af. Liever zou ze in Nederland wonen en in Duitsland werken. En dat gaat nu ook gebeuren."