Nicole Richie en Joel Madden hebben van hun ouders vooral geleerd hoe het niet moet. Daarom is hun relatie zo sterk en houdt hun huwelijk stand.

Dat legt de realityster uit aan Oprah Winfrey in de tv-serie Oprah: Where Are They Now?

"Toen we hoorden dat we een kind kregen, keken we elkaar aan en zeiden: allebei onze ouders zijn gescheiden, we hebben het nodige met ze meegemaakt en hebben daarom geen goed voorbeeld van een normaal gezinsleven", zei de realityster, die in 2010 trouwde met Madden.

"We weten dat we samen moeten werken en een team moeten vormen."

Desondanks vindt Richie haar huwelijk niet altijd even makkelijk. Het blijven samenwerken is volgens de realityster het makkelijkste en het moeilijkste aan haar huwelijk. De 32-jarige adoptiedochter van Lionel Richie is wel dolblij met haar echtgenoot. "Het gaat geweldig."

Moederschap

De realityster, die momenteel te zien is in de serie Candidly Nicole, kijkt ook naar anderen als het gaat om het moederschap. "Er is altijd ruimte voor verbetering", zegt Richie, die met Madden een dochtertje van zes jaar en een zoontje van vier jaar heeft.

"Ik praat bijna dagelijks met moeders om na te gaan wat de beste manier is om een sterke band met je kinderen te hebben."

Volgens Richie is eerlijkheid een van haar sterkste punten als moeder. "Alles wat ik tegen ze zeg komt voort uit liefde en begrip", vertelt de realityster. "Ik leg dingen echt aan ze uit, want kinderen willen de waarheid horen."