Een 53-jarige stalker van Rihanna is opgepakt in New York. Hij wordt verdacht van het bezorgen van drie bedreigende brieven bij het appartement van de zangeres.

Dat meldt New York Daily News.

De man is dakloos. Hij werd voorgeleid bij de rechtbank voor het stalken en lastigvallen van de superster. Dat deed hij met handgeschreven brieven. De verdachte werd afgelopen maand drie keer vastgelegd op bewakingscamera's in het luxe appartementencomplex, vermeldt de aanklacht.

In de brieven noemde hij haar een 'bitch' en dreigde haar woning binnen te vallen. Ook zou hij minstens vier brieven naar haar in Californië hebben gestuurd.

Brieven

''De aard van de correspondentie is verwarrend. De brieven duiden op een persoonlijke relatie, die in werkelijkheid niet bestaat'', hield de officier van justitie de rechter voor.

Op 8 juli bezocht de verdachte Rihanna's appartement twee keer, zowel 's ochtends vroeg en opnieuw rond middernacht. Op 11 juli werd hij gearresteerd, omdat hij die dag een klantenkaart met daarop zijn naam en voormalige adresgegevens was verloren.

Volgens justitie is Rihanna doodsbang voor hem. De stalker, een bekende van de politie met een vuistdik strafblad, blijft voorlopig vastzitten.