Privé-redacteur en tv-presentator Evert Santegoeds zou verliefd zijn geweest op Peter Jan Rens. De onbeantwoorde liefde zou de reden zijn dat Santegoeds over Rens en diens vermeende schuldeisers schrijft. 

Dat zegt Peter Jan Rens in een interview met NU.nl 

Evert Santegoeds gaf Rens ooit een boek over de Russische kunstenaar Kazimir Malevitsj, zegt de oud-presentator. "Het was toen een leuke man. Hij was echt gek op me, dat weet ik zeker."

Volgens hem schrijft Santegoeds uit wrok over de schuldeiser van Rens. Meneer Kaktus liet de vermeende liefde van Santegoeds namelijk naar eigen zeggen onbeantwoord.

"Dat moet haast wel zo zijn. Anders zet je niet op de dag van nationale rouw een foto van mij in dat recreatiepark in de krant."

Navraag bij Santegoeds leert dat de Privé-redacteur mensen er vooral van wil weerhouden om zaken met Rens te gaan doen. Rens zou meerdere zakenpartners hebben opgelicht. "Verder grenst het aan smaad om te beweren dat ik verliefd zou zijn geweest op Meneer Kaktus", aldus Santegoeds.

Rens wuift die uitleg weg. "Je gaat toch niet iemand door de stront halen om andere mensen te beschermen? Mensen hoeven helemaal niet met mij te werken. Hij doet dit om geld te verdienen, om de Privé beter te verkopen."

NUweekend:  Peter Jan Rens: 'Het lijkt wel alsof ik niet echt leer', het hele interview met Peter Jan Rens