Eva Simons en Sidney Samson zijn vanaf maandagmiddag man en vrouw. De 30-jarige zangeres en 32-jarige dj, die sinds 2012 een relatie hebben, trouwen in de Westerkerk in Amsterdam. 

Samson vroeg zijn liefje ongeveer een halfjaar geleden ten huwelijk.

Simons en Samson pakken maandag groot uit, zo kondigden ze eerder aan. Zo komen er verschillende muzikale optredens en laat het tweetal mensen overvliegen uit de Verenigde Staten.

"We hebben een duidelijk plan voor welke band wanneer speelt. En natuurlijk gaan we samen ook even 'back to back' draaien", zei Simons vorige week tegen RTL Boulevard. "Dat vinden we zelf zo leuk."

Haar trouwjurk vond Simons in Amsterdam. "Het is zo'n mooi verhaal: in een bruidswinkel op de Haarlemmerdijk, precies in de straat waar mijn vader is geboren, vond ik wat ik zocht", vertelt ze maandag in De Telegraaf.

"Prachtig vond ik het dat ik juist op de plek waar de roots van mijn vader liggen, belandde vanwege een volgende stap in mijn leven."

Huwelijksreis

Wegens de drukke werkschema's van de twee wordt een huwelijksreis op de lange baan geschoven. Simons werkte onlangs samen met de Stafford Brothers en rapper T.I. en Samson sloeg de handen ineen met de hiphopband Far East Movement.

Dat die band naar Amsterdam is gekomen voor de bruiloft, vindt de dj een grote eer. "Afgelopen vrijdag kwamen ze over uit LA speciaal voor ons. Dus je begrijpt, voorlopig gaan we nog niet op huwelijksreis. Die bewaren we voor begin volgend jaar."

Bekijk beelden van de bruiloft: