Flavor Flav heeft afgelopen vrijdag bezoek gehad van de politie van Las Vegas. De rapper en realityster had ruim 45 kilo aan illegaal vuurwerk in huis en dat kwam hem op twee dagvaardingen te staan.

Veel Amerikanen steken vuurwerk af op Onafhankelijkheidsdag. Dit is eigenlijk verboden, maar de politie ziet het vaak door de vingers.

Maar volgens de buren van Flavor Flav, die in werkelijkheid William Drayton Jr. heet, maakt de rapper het wel heel bont.

Hij zou sinds 2009 al duizenden dollars aan illegaal vuurwerk hebben afgestoken en dat moest maar eens afgelopen zijn. De politie werd dan ook ingeschakeld. Er moest zelfs een speciaal team naar het huis van de artiest gestuurd worden om de grote hoeveelheid explosieven onschadelijk te maken.

Niet opgeven

Flavor Flav belooft beterschap. ''Ik wil niet naar de gevangenis vanwege vuurwerk'', zegt hij tegen Las Vegas Review-Journal. Maar de rapper is niet van plan de vuurpijlen op te geven. Hij verhuist het feest volgend jaar gewoon naar een andere locatie.

Flavor en zijn gasten hebben het te veel naar hun zin om toekomstige partijtjes af te blazen. ''Het was te gek, totdat de politie arriveerde.''

De rapper noemt zijn buren de Scrooge en The Grinch (personages uit kinderboeken die beide een hekel hebben aan kerstmis) van Onafhankelijkheidsdag. ''Het is niet zo dat ik dit elke dag doe'', aldus Flavor Flav.