De Blaricumse koffiezaak van Gordon is zondagmiddag in het bijzijn van de burgemeester, bevriende bekende Nederlanders en andere belangstellenden officieel geopend.

De jarige presentator en zanger kon zijn geluk niet op bij de feestelijke opening van Blushing.

Onder anderen Ernst Daniël Smid en Marijke Helwegen waren bij de opening aanwezig. Gordon, die zondag 46 kaarsjes mocht uitblazen, had een koor geregeld dat een speciale koffieversie van de wereldhit Happy kwam zingen.

Hij was erg in zijn nopjes met de opkomst. "Ongekend leuk wat er vandaag gebeurt en hoe het dorp reageert", zegt de artiest tegen De Telegraaf.

Met de opening komt een einde aan een onzekere periode. "Wat moet ik nog verder, wat vind ik zelf nog leuk om te doen?", vroeg Gordon zich af.

Groeien

"Ik heb jarenlang gejureerd en vind televisiewerk nog steeds hartstikke leuk, maar ik wil ook nog getriggerd worden in mijn persoonlijke leven. En dit is een stukje van mijn persoonlijkheid waardoor ik als mens weer kan groeien."

Wat Gordon betreft blijft het niet bij één koffiezaak. "Ik wil eerst Blaricum heel goed neerzetten voordat ik kan besluiten om een tweede zaak te openen. Maar die gaat er wel komen."