Badr Hari is voorlopig niet meer in de ring te vinden. De 29-jarige kickbokser gelast een pauze in voor onbepaalde tijd.

Een maand geleden sloeg hij zijn Australische tegenstander in de finale van het Global Fighting Championship in Dubai in twee minuten knock-out.

"In aanloop naar de zomer heb ik het nodige voor m'n kiezen gehad", schrijft Hari zondag op Facebook. "En dan heb ik het niet over de liefde, sport of wat dan ook. Puur in de privésfeer (familie)." Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

"Ik heb nagedacht en ben tot mijn beslissing gekomen dat het beter is voor mij om er voor een onbepaalde tijd tussenuit te gaan" vervolgt de vechtsporter.

Geen tijd

"Ik wil hier geen tijd aan binden want ik wil mezelf in deze ingebouwde periode terugvinden en alles op een rijtje zetten. Ik hoop nadat ik mezelf terug heb gevonden ik weer goed in m'n vel zit, zodat ik de mensen weer kan laten genieten van onze sport."

Hari werd in februari veroordeeld tot een jaar cel voor de mishandeling van zakenman Koen Everink op dancefeest Sensation en een reeks andere geweldsincidenten in het Amsterdamse uitgaansleven.

De rechtbank legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zowel het OM als Hari is in hoger beroep gegaan. Dat dient vermoedelijk dit jaar nog.