Dj Martin Garrix gaat als een speer, maar zijn nieuwe status als wereldster lijkt vooral vat te krijgen op familieleden en vrienden.

Dat vertelt hij in het AD.

"Als zij bij mij in de privéjet zitten, kijken ze hun ogen uit. Iedereen maakt selfies en zo. Dan realiseer ik me weer dat het iets heel bijzonders is."

De Nederlander, geboren als Martijn Garritsen, beleefde zijn doorbraak met de hit Animals. Inmiddels is hij kind aan huis bij de grote dancefeesten in de wereld.

Zo stond hij onlangs nog op het Coachella en Ultra in de Verenigde Staten. Om toch een beetje bij zijn familie te kunnen zijn, neemt hij ze gewoon mee op toernee. "Mijn moeder was op Ultra in Miami, mijn vader en zusje van zestien gingen mee naar Californië voor Coachella. Zo voelt het toch een beetje als thuis."

Ondanks zijn nieuwe status als wereldreiziger, lijkt Garrix vooral blij met wat hem zaterdagavond te wachten staat. Hij maakt in eigen land zijn debuut op Sensation. "Het is een enorme eer om daar te mogen draaien. Ik heb wel in grotere zalen gestaan, maar spelen in mijn hometown is altijd heel speciaal. En het wordt heel erg gezellig."