HILVERSUM - Rapper Lange Frans, op het moment zeer succesvol in de hitlijsten met het nummer 'Moppie', heeft een rap gemaakt waarin hij keihard uithaalt naar de 16-jarige Leeuwarder die vorige week tot twee keer toe zijn vriendin in brand zou hebben gestoken. De verdachte maakte eerder een rapnummer waarin hij spijt betuigde.

In het nummer Pannenkoek vraagt Lange Frans de verdachte "namens de hiphop in Nederland" nooit meer te rappen. "Hoe kan je nou denken dat een focking rap iets goed maakt, want Nederland wil weten hoe jouw bloed smaakt."

De rapper liet zijn nummer donderdag horen in het 3fm-programma van deejay Giel Beelen. Beelen had Lange Frans gevraagd het nummer te schrijven, nadat hij woensdag tijdens de uitzending honderden reacties had gekregen van hiphoppers die zich woedend maakten over de spijtbetuiging van de 16-jarige jongen uit Leeuwarden.

De jongen maakte het nummer nadat hij zijn vriendin in brand had gestoken en zette het op internet. Hij rapt onder meer: "Ik heb verdriet, ik heb spijt, schatje, ik wil je niet kwijt." De verdachte stelt dat de duivel in hem zat, waardoor hij tot zijn daad kwam.

In het lied Pannenkoek gaat Lange Frans fel tegen de Leeuwarder tekeer. "Ik hoop dat je moet zitten voor een jaar of acht en dat je daar zelf wordt verkracht, dag en nacht, en nooit meer lacht." Het nummer is te downloaden op de site van het programma van Giel Beelen.

Woensdag beslist de rechtbank in Leeuwarden of de hechtenis van de verdachte met dertig dagen wordt verlengd. Het OM legt de jongen poging tot moord danwel poging tot doodslag ten laste.