De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA onderneemt geen stappen tegen Justin Bieber. De zanger en zijn aanhang zouden zich eerder dit jaar ernstig hebben misdragen tijdens een vlucht. 

"De FAA heeft niet kunnen bewijzen dat de passagiers de federale luchtvaartdienstregels hebben geschonden", luidt een verklaring van de organisatie aan entertainmentzender E! Online.

Bieber en zijn entourage, onder wie zijn vader, zouden eind januari een stewardess hebben lastiggevallen in de privéjet. Ze moest zich naar eigen zeggen opsluiten in de cockpit om met rust te worden gelaten.

Daarnaast zou het gezelschap zo veel joints hebben gerookt dat de piloten hun zuurstofmasker moesten opzetten.

Drugshonden

De zanger en zijn aanhang vlogen van Canada, Biebers geboorteland, naar New Jersey om de Super Bowl bij te wonen. Bij aankomst in de Verenigde Staten werd het vliegtuig doorzocht met drugshonden. Bovendien werd Bieber urenlang ondervraagd.

Bieber is dan wel af van de FAA, hij heeft nog genoeg andere zaken tegen hem lopen. Zo is hij aangeklaagd omdat hij een limousinechauffeur meerdere keren zou hebben geslagen. Hij is ook voor de rechter gesleept omdat hij de woning van zijn buurman met eieren had bekogeld.

Overzicht: de juridische problemen van Justin Bieber