Shia LaBeouf laat zich momenteel behandelen wegens een alcoholverslaving. Dinsdag werd bekend dat de acteur zich had laten opnemen, maar de reden was onbekend.

Zijn woordvoerder benadrukt dat LaBeouf niet in een afkickkliniek zit en zich vrijwillig laat behandelen wegens alcoholisme als een eerste stap naar herstel.

Het markante gedrag van de 28-jarige acteur, onder meer het verstoren van het stuk Cabaret op Broadway, is onderdeel van een groter gezondheidsprobleem, stelt Kates.

LaBeouf werd in 2008 gearresteerd voor rijden onder invloed nadat hij zijn auto in de prak had gereden. Daarbij brak hij ook zijn hand, waardoor de opnames van Transformers: Revenge of the Fallen enkele dagen stil moesten worden gelegd.

Opspraak

In februari kwam LaBeouf in opspraak toen hij met een papieren zak over zijn hoofd op de rode loper van het filmfestival in Berlijn verscheen.

Op de zak stond de tekst 'Ik ben niet beroemd', maar verdere uitleg wilde de acteur niet geven. Hij was later met die zak ook te zien op een door hemzelf georganiseerde expositie in Los Angeles.