Nicole Scherzinger voelde zich ellendig als twintiger. "Aan de buitenkant leek het alsof ik een geweldig leven had, maar ik voelde me ellendig aan de binnenkant", aldus Scherzinger.

De 36-jarige Pussycat Dolls-zangeres vertelt in de Cosmopolitan van augustus over haar strijd met boulimia.

Dat meldt People.

In 2012 vertelde Scherzinger aan de buitenwereld dat ze acht jaar lang een eetstoornis had gehad. In de Cosmopolitan meldt ze dat ze het er nog steeds heel moeilijk mee heeft.

"Het is zo'n verschrikkelijke, verlammende ziekte. Het was echt een donkere tijd voor mij", aldus Scherzinger. "Ik verborg het heel goed, niemand van mijn familie of vrienden wist dat ik een eetstoornis had. Het was mijn verslaving, een eindeloze vicieuze cirkel."

Wakker schudden

Een blackout tijdens een tour was nodig om haar wakker te schudden. "Ik begon mijn stem al te verliezen, ik kon niet meer zingen tijdens shows. En toen kwam er een moment waarop mijn manager me bewusteloos op de vloer heeft gevonden", aldus Scherzinger.

"Dat was in Malta, of het zuiden van Frankrijk. Ik herinner me nog dat ik dacht: 'Ik ga alles verliezen waarvan ik houd als ik niet van mezelf houd'."