AMSTERDAM - Het is over. Het nummer waarmee de Nederlandse band Volumia! in 1997 doorbrak, bleek donderdag op het afscheidsconcert in de Heineken Music Hall heel toepasselijk. Volumia! bestaat niet meer. Voor de laatste keer gooiden fans teddyberen op het podium.

De band sloot hun uitverkochte concert af met de hit Afscheid. Met een laatste buiging bedankten de leden het publiek en toen was het voorbij. Een fan kan het niet geloven. Hij denkt dat Volumia! terug zal komen.

De band speelde al hun hits. Het feest kwam goed op gang na het nummer Hou me vast. Het publiek zong luidkeels mee. De stemming was blij en niet verdrietig.

De in 1993 opgerichte band maakte aan het begin van deze maand bekend te zullen stoppen. Zanger Xander de Buisonjé begint een solocarrière en drie andere bandleden, Axel Lindelauf, Richard Ritterbeeke en Robin Zalm, beginnen samen de rockgroep The Crox.

Wat de overige vijf bandleden gaan doen is niet bekend. Veel nummers die donderdag werden gespeeld, zijn ook te vinden op de dubbel-cd 'Het Beste van Volumia! en Volumia! Live'.

/ACHTERKLAPDuizenden fans wonen afscheidsconcert Volumia! bijVolumia! stopt ermee