Robert Downey Jr. heeft begrip getoond nadat zijn zoon Indio werd opgepakt voor drugsbezit.

"Helaas is verslaving genetisch bepaald en Indio heeft het waarschijnlijk geërfd", meldt de acteur in een verklaring die hij naar Amerikaanse media stuurde.

"Er is begrip en steun vanuit de familie. We staan allemaal achter hem en zullen hem helpen de man te worden die hij kan zijn", aldus Downey Jr.

De acteur reageert daarmee op het nieuws over de arrestatie zondag van zijn 20-jarige zoon. Maandag werd hij op borgtocht vrijgelaten.

Robert Downey Jr. heeft zelf een veelbewogen drugsverleden achter zich. Na jaren van problemen en arrestaties kickte hij in 2001 af van drugs als cocaïne en heroïne. Sindsdien heeft hij zich opgewerkt als een van de meest gewilde acteurs van Hollywood.

Carrière 

In Kiss Kiss Bang Bang is zijn toen 11-jarige zoon Indio te zien als de jonge versie van het karakter van Downey Jr. Indio werkt inmiddels aan een carrière als zanger en gitarist van de band The Seems.

Zijn vader hoopt dat de ellende die hij zelf meemaakte tijdens zijn drugsverslaving hem bespaard blijft. "We zijn dankbaar voor het ingrijpen van de sheriff en geloven erin dat Indio's herstel een succesverhaal wordt in plaats van een voorbeeld van hoe het niet moet", besluit Downey Jr. in zijn verklaring.