Mariska van Kolck voelde zich zó gekwetst tijdens de opnamen van Ranking the Stars, dat ze na afloop in tranen uitbarstte.

"Het werd te persoonlijk", vertelt de actrice aan RTL Boulevard, "en daar schrok ik van."

Het ging volgens haar mis toen de vraag 'Bij wie stort je je liefdesverdriet uit?' aan de orde kwam. Richard Groenendijk antwoordde volgens Van Kolck: "Nou, in elk geval niet bij Mariska, want dan staat het zo in de bladen. Jij zou je kinderen nog verkopen voor tien minuten zendtijd bij Omroep Drenthe."

Presentator Paul de Leeuw vroeg vervolgens aan Marc van der Linden, die hoofdredacteur is van Weekend, of dit waar was. "Laat ik het zo zeggen: Mariska is altijd heel meewerkend", aldus de journalist.

Uitgesproken

Het ging Van Kolck te ver, vertelt ze. "Alsof ik mijn dierbare lieve kindjes zou verkopen voor een stukje wall of fame. Nou never natuurlijk." Ze geeft toe dat ze na afloop moest huilen."Op een gegeven moment was ik het doelwit."

Volgens Van Kolck zullen er een aantal dingen uit de show gehaald worden. "Er zijn een aantal grapjes gemaakt die te ver gingen. Dat kun je gewoon niet uitzenden."

Het is overigens inmiddels weer goedgemaakt. "Het is uitgesproken met Richard en Marc, niemand is bezig iemand te kwetsen."

"Ik was wel verbaasd dat ze zo reageerde. Je weet dat er dergelijke opmerkingen gemaakt zullen worden bij een programma als deze", aldus Van der Linden in een reactie. "Achteraf gezien had ze misschien niet moeten meedoen aan het programma."