Prince Jackson wil in de voetsporen van zijn vader treden. Hij wil de showbizz in en probeert daarvoor werkervaring op te doen in tv-shows en films.

"Ik wil uiteindelijk graag regisseur worden. Maar om een goede regisseur te worden, moet je weten hoe een acteur werkt en zich op de set voelt", vertelt de 17-jarige zoon van de 'King of Pop' Michael Jackson in een interview met NY Daily News.

"Ik wil die vaardigheden leren en ervaring opdoen in tv-shows en misschien films voordat ik überhaupt zal overwegen om plaats te nemen achter de camera."

Helemaal blanco is zijn CV niet. Vorig jaar verscheen de jongen op tv als correspondent voor Entertainment Tonight en had hij een gastrol in 90210. "Die serie was een leerzame ervaring voor me en ontzettend leuk", blikt hij terug.

Aangemoedigd

De puber denkt niet dat de aanbiedingen hem dankzij zijn beroemde vader om de oren zullen vliegen. "Ik verwacht niet dat ik zomaar banen of rollen krijg om wie ik ben."

Michael Jackson heeft Prince en zijn zus altijd aangemoedigd om toneel te spelen en filmideeën uit te schrijven. Die projectjes werden vaak opgenomen, maar bleven altijd verborgen voor de buitenwereld.