Nicolette van Dam maakt een foutje, Barbie heeft huwelijksproblemen, bonje in het Belgische koningshuis en Rafael is verdrietig. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Nicolette van Dam heeft geen goede week. De presentatrice heeft zich de woede van een hoop mensen op de hals gehaald door een uit de hand gelopen grap.

Woensdagavond plaatste Van Dam een bewerkte foto op Twitter waarop twee Colombiaanse voetballers cocaïne snuiven op een voetbalveld. Hoewel het onschuldig begon, kreeg de blondine al snel woedende berichten van over de hele wereld.

Ineens was de presentatrice wereldberoemd, maar niet op een leuke manier: haar mooie hoofd stond ineens in kranten over de hele wereld, met daarnaast teksten waarin ze als racist werd bestempeld.

Het begon als een grapje, maar uiteindelijk kostte het Van Dam de kop: haar werk als ambassadeur voor Unicef heeft ze moeten opgeven, en het is nog maar de vraag of alle adverteerders met wie ze werkt haar nog in de reclames willen hebben.

De presentatrice heeft overigens wel netjes haar excuses aangeboden, maar dat mocht niet meer baten.

Huwelijksproblemen

Het gaat niet goed in huize Barbie. De realityster en haar man Michael van der Plas hebben het nu nog heel gezellig met z'n tweetjes, maar het duurt niet lang meer of Barbie is alleen en Michael zit in de gevangenis.

De rechter moet nog een uitspraak doen in de zaak die tegen Van der Plas loopt, maar als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt moet de spierbundel voor tien maanden de gevangenis in. Hij zou in het bezit zijn geweest van speed en marihuana en zou automatische vuurwapens hebben willen kopen.

Samen met dochter Angelina gaan de twee nog even samen op vakantie, maar de vraag is hoe rustig Barbie er bij zit. Het ligt toch iets minder lekker op je strandstoel als je weet dat je man misschien wel bijna een jaar de cel in moet.

Barbie blijft geloven in de onschuld van haar man en steunt hem zoveel mogelijk, zo vertelt ze aan Story. "Ik blijf achter mijn man staan. Het zal toch niet gebeuren dat hij onschuldig de gevangenis in moet? Ik heb hem nodig. En kleine Angelina kan niet zonder haar papa."

Michael heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zijn huwelijk een eventuele celstraf wel zal overleven. Barbie weet nog niet hoe ze er mee om zal gaan als haar man voor tien maanden weg is. "Het zou een klap in mijn gezicht zijn. Ik zou echt niet weten hoe ik dat een plek moet geven."

Belgische bonje

Koning Filip zit net een jaar op de troon in België, maar zijn eerste maanden zijn hem niet makkelijk afgegaan. Papa Albert maakt het zijn zoon wel erg lastig, zo schrijft Privé.

Albert heeft, zonder met zijn regerende zoon te overleggen, twee interviews gegeven waarin hij uitgebreid heeft verteld over zijn leven als koning en de taken die daarbij komen kijken. Dat Filip geen toestemming heeft gegeven, maakt het een steek onder water, zo meent royaltykenner Hilde Sabbe.

"Nu Albert ziet hoe goed zijn zoon het doet voelt hij zich plotseling overschaduwd. Het is triest dat deze man zijn eigen zoon en opvolger van een immens zwaar beroep geen succes gunt", aldus Sabbe.

"Het lijkt er sterk op dat Albert zijn eigenbelang hoger inschaalt dan dat van de monarchie. Dit is niet alleen schadelijk voor zijn zoon, maar voor het hele instituut", aldus koningshuisdeskundige Jeroen Snel.

Voetbalverdriet

Rafael van der Vaart heeft pijn. Niet alleen aan zijn kuit, maar ook in zijn hart. De voetballer is dit jaar niet op het WK vanwege een kuitblessure en hij vindt dat maar niks.

Aan Weekend vertelt de voetballer dat hij om die reden dan ook niet naar zijn voetballende collega's kijkt. "Ik heb geen seconde gezien van de wedstrijd tegen Spanje. Dat kon ik echt niet."

Van der Vaart gaat echter niet bij de pakken neer zitten en is met zijn vriendin Sabia en hun kinderen op vakantie gegaan naar Spanje. Daar probeert Rafael zo min mogelijk te denken aan wat hij allemaal misloopt.

Een geluk voor de voetballer is dat zijn vriendin hem zo goed bijstaat. Tegen Story bekent Rafael dat hij in de toekomst graag met zijn Sabia wil trouwen. "Sabia is de vrouw van mijn leven. Ik sluit niet uit dat we gaan trouwen. Maar plannen voor een aanzoek heb ik nu niet."

Sabia is op haar beurt intens gelukkig met de voetballer en ziet een trouwring als "de kers op de taart". Nog even en Rafael is echt helemaal de hare.