Nicolette van Dam krijgt naast veel kritiek ook steun op Twitter na haar ongelukkige tweet over Colombianen, waarin ze een bewerkte foto plaatste van twee Colombiaanse voetballers die cocaïne snuiven op een voetbalveld.

Van Dam legde door alle ophef haar functie als ambassadeur van Unicef neer.

Froukje de Both schrijft een opbeurend bericht aan haar collega.

"Lieve Nicolette van Dam, gaat wel ver hoor dat je je genoodzaakt ziet Unicef te verlaten. Je bent juist altijd zo oprecht en betrokken! Kus!"

Ook Tanja Jess steunt Van Dam. "Wij willen je dolgraag als ambassadeur bij Dream4Kids." Wendy van Dijk zette het bericht waarin Van Dam haar excuses aanbiedt ook op haar eigen tijdlijn en lijkt daarmee de presentatrice te willen steunen.

Unicef

In een verklaring schrijft Van Dam: "Woensdagavond heb ik een WK-voetbalbericht geretweet met een grappig bedoelde ondertoon, zoals op Twitter gebruikelijk is."

"De impact en de gevolgen daarvan in Colombia heb ik niet kunnen voorzien. Het is nooit mijn intentie geweest om iemand te kwetsen. Ik ben er ontzettend verdrietig over, maar ik kan en wil Unicef niet opzadelen met de ontstane situatie", aldus de presentatrice.

Unicef bedankte Van Dam voor haar jarenlange inzet. "Nicolette heeft zich altijd een zeer actieve ambassadeur met het hart op de juiste plaats getoond. Door de totaal onbedoelde gevolgen van haar tweet was haar positie als ambassadeur van onze organisatie niet langer houdbaar. Wij betreuren dit ten zeerste."