De brunette met wie Mick Jagger in Zürich was gezien, blijkt de 27-jarige balletdanseres Melanie Hamrick uit New York te zijn.

The Mail on Sunday onthult dat de twee elkaar drie maanden geleden leerden kennen in Japan, twee weken voor de dood van zijn vriendin L'Wren Scott.

Hamrick en haar collega's van het American Ballet Theatre waren op 6 maart backstage bij het concert van The Rolling Stones in Tokio. Een woordvoerder van Jagger heeft dit tegenover de Britse krant bevestigd.

Een ingewijde benadrukt dat Hamrick en Jagger destijds slechts contactgegevens hadden uitgewisseld en dat hun affaire deze maand in Zürich begon.

Op foto's die onlangs in Zwitserland werden gemaakt is te zien dat de 43 jaar jongere brunette met Jagger een balkon deelt en dat ze hem op zijn achterhoofd kust, kort nadat ze uit bed waren gekropen. Aanvankelijk deed het verhaal de ronde dat Jagger haar had ontmoet in een Zwitserse nachtclub, maar hij kende haar dus al langer.

Verloofd

Hamrick was tot voor kort verloofd met haar 46-jarige collega José Manuel Carreno, met wie ze al zes jaar een relatie had. Volgens vrienden valt de New Yorkse op oudere mannen. ''Sinds de foto's van haar en Mick opdoken, komt ze nauwelijks nog haar appartement uit.''

Hamrick wil de krant niet te woord staan. Wel liet ze een vriend geschrokken weten: ''Ze hebben me gevonden.''

Een bron dichtbij de band betwijfelt of Hamrick een blijvertje is. ''Het meisje in Zürich was een korte affaire. Ze is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Mick blijft een rokkenjager die niet verandert. Ik weet niet wat ze denkt, maar ze is een van de vele.''