Justin Bieber zal niet worden vervolgd voor een aanklacht die tegen hem was ingediend voor het stelen van een mobiele telefoon in een park in Los Angeles.

De officier van justitie is donderdag tot de conclusie gekomen dat er geen bewijs is voor de diefstal, zo schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De 20-jarige zanger werd vorige maand door een vrouw aangeklaagd omdat hij haar telefoon zou hebben afgepakt. Volgens de vrouw werd de zanger kwaad omdat hij dacht dat ze zonder toestemming foto's van hem maakte. Hij wilde die foto's van het toestel wissen.

De vrouw beweerde dat Bieber haar vervolgens in het bijzijn van haar dochter had uitgescholden.

Doorverwezen

De politie heeft negen mensen verhoord die op het bewuste moment ter plaatse waren, en geen van hen heeft ook maar iets van het voorval gezien of gehoord.

De officier heeft de zaak nu doorverwezen naar de rechtbank van Los Angeles. Daar zou Bieber opnieuw wegens het voorval kunnen worden aangeklaagd, maar gezien het gebrek aan bewijs lijkt dat onwaarschijnlijk.

Bieber is nog niet helemaal uit de problemen. Er lopen nog meerdere rechtszaken tegen hem, waaronder een omdat hij eieren tegen het huis van zijn buurman zou hebben gegooid.

Overzicht: de juridische problemen van Justin Bieber