Enkele Amerikaanse beroemdheden willen dat de opnames van vlak na het auto-ongeluk van komiek Tracy Morgan van internet worden gehaald.

Stand-upcomedian Louis C.K., vooral bekend van zijn comedyserie Louie, sommeerde entertainmentzender het filmpje van de site te halen. Filmregisseur en -producent Judd Apatow viel hem bij. 

"Haal het er vanaf, TMZ. Nu. Alsjeblieft", twitterde Louis C.K. "En ga alsjeblieft niet naar de site van TMZ om het filmpje te bekijken", voegde hij een uur later toe. "Haal het filmpje alsjeblieft offline", twitterde Apatow, vooral bekend van film als Superbad, Step Brothers en Bridesmaids. 

Morgan raakte afgelopen weekeinde zwaargewond toen een luxe bus, waarin hij met nog zes anderen zat, door een vrachtwagen werd geramd. Bij het ongeluk waren zes voertuigen betrokken. De vrachtwagenchauffeur ontkent overigens schuldig te zijn aan het veroorzaken van het ongeval. Hij zegt slechts langzaam rijdend verkeer te hebben ontweken. 

Pijnlijk

De komiek en de filmmaker verwijzen in hun oproep ook naar de oproep van Krizya Fuqua, de dochter van komiek Ardie Fuqua, die tijdens het ongeluk ook ernstig gewond raakte.

Op het filmpje is te zien hoe zijn bewusteloze lichaam uit het wrak van de bus wordt gehaald. "Ardie's dochter heeft TMZ gevraagd het filmpje offline te halen. 

"Ze begrijpen niet hoe pijnlijk het is om te zien hoe mijn vader uit het wrak wordt getild", schrijft dochter Fuqua op Instagram. "Ik begrijp dat mensen graag op de hoogte willen blijven, maar genoeg is genoeg. Niemand zou mijn vader zo moeten zien. Ik vraag vriendelijk om met rust gelaten te worden zodat mijn vader in alle rust kan herstellen."