Roy Donders vindt het lang niet altijd makkelijk dat hij nu zo bekend is. "Iedereen die mij tegenkomt, wil iets van mij, of het nou een foto is of een gesprekje. Soms is het gewoon wat veel."

Dat vertelt hij aan Weekend.

"Ik had dit succes nooit verwacht. Ik heb altijd gedacht dat ik iets zou doen met tv of radio, maar niet dat het zo zou gaan. Heel bizar", aldus de stylist over zijn plotselinge bekendheid.

De 23-jarige Donders vertelt aan het blad dat hij kleine dingen van zijn oude leven wel een beetje mist. "Op zaterdagmiddag met mijn moeder naar de markt. Of even boodschappen doen. Dingen die voor iedereen heel normaal zijn, maar die nu bijna niet meer kunnen."

"Als ik even een kleine boodschap ga doen, ben ik drie uur weg omdat ik overal aangesproken word. En nu kan ik misschien wel een t-shirt kopen in de P.C. Hooftstraat, maar ik ga toch liever voor een worstenbroodje naar de supermarkt om de hoek."

Half miljoen

Donders heeft vooral moeite met de verhalen die over hem geschreven worden in roddelbladen. "Er komen op straat mensen naar mij toe die hebben gelezen dat ik een half miljoen zou hebben gekregen voor de reclame van Jumbo. Was het maar waar! Ik vind dat vervelend omdat mensen daardoor meteen een stempel op mij drukken. Ze kijken anders tegen mij aan als ze denken dat ik een miljoen op de bank heb staan, en dat wil ik gewoon niet."

Toch weet de stylist ook dat hij zonder zijn fans niet zijn droom zou leven. "Ik haal er ook energie uit dat zoveel mensen mij leuk vinden en met mij op de foto willen. Bovendien zeggen veel mensen dat ze respect hebben voor mij en dat is leuk om te horen."