The Rolling Stones hebben zondagochtend een uur voordat ze Nederland verlieten onder meer de Barokkerk in Houthem-St. Gerlach bezocht.

Ze kregen van de Chateau St. Gerlach-eigenaar Camille Oostwegel - waar de muzieklegendes verbleven tijdens Pinkpop - een rondleiding langs onder meer de kerk en het klooster.

Niet alle leden van de Britse popgroep waren aanwezig bij de rondleiding. Mick Jagger koos er voor om rustig te lunchen, terwijl Keith Richards iets anders ging doen volgens Oostwegel. "Keith zei wel dat het een verademing was om hier te zitten. Hij vond het erg ontspannen", zegt hij.

Ronnie Wood en Charlie Watts namen wel uitgebreid de tijd voor de verscheidene relikwieën. Ze bleven 45 minuten aandachtig luisteren en foto's nemen volgens Oostwegel. "Ik had al een mooi boek op hun tafel gelegd, dus ze waren al een beetje 'ingelicht'.

Zak zand

Ze waren buitengewoon geïnteresseerd. Ik heb ze ook allemaal een gezegend zakje zand meegegeven." Wood en Watts waren bijna niet weg te slaan uit het chateau, vertelt de eigenaar. "Ze wilden niet vertrekken, werden bijna weggetrokken door hun beveiligers. Ronnie nam ook veel foto's en bij Watts merkte je dat hij veel van kunst weet."

Oostwegel is trots dat Mick en co enkele dagen door hebben gebracht in zijn chateau. "We hebben Bush hier gehad, Bruce Springsteen. Maar dat deze mannen hier waren was toch wel heel bijzonder."