Als klein jongetje reed Jandino Asporaat op weg naar school met de bus langs Ahoy. Nu treedt hij er op, en het is uitverkocht. "Ik vind het zó tof dat dit gaat gebeuren."

"In het begin durfde ik er zelfs bijna niet over te dromen", vertelt Asporaat in Spits. "Het was niet helemaal realistisch. Maar op den duur dacht ik: misschien kan het wel. Later dacht ik: ik ga het gewoon doen. Op het moment dat ik dat uitgesproken had, ging ik er ook voor."

Asporaat benadrukt nog maar eens dat het hem niet bepaald is komen aanwaaien. "Mensen vragen me: hoe ben je gekomen waar je bent? Het antwoord is: door heel hard te werken."

"Ik ben begonnen in buurtcentra, daarna speelde ik in zaaltjes voor dertig mensen. Ging ik naar Emmeloord met de trein, kwam ik met de nachttrein terug en daar hield ik dan vijftig euro aan over. Toen dacht ik nog niet aan Ahoy. Mijn prioriteit was die zaal in Emmeloord vol krijgen."

Bekend zijn

Hoewel hij blij is met zijn succes, was het Asporaat nooit te doen om geld of roem. "Bekend zijn is niets aan. Het is ook niet moeilijk om bekend te worden. Loop een bank binnen, beroof die en neem vooral je masker niet mee".

"Ik heb nooit gekeken naar geld of naar roem. Het gaat erom je hart te volgen. Mensen die alleen maar bezig zijn met bekend worden, komen er niet. Of die komen er misschien wel, maar ze houden het niet vast. Je moet volhouden en hard werken."