Documentairemaker Michael Moore zal volgende maand in de rechtszaal stelling nemen tegen de geldverspilling van zijn ex-vrouw.

Dat schrijft The Smoking Gun, die de hand heeft weten te leggen op documentatie van de rechtszaak.

Vorig jaar werd bekend dat Moore en zijn vrouw Kathleen Glynn na een huwelijk van bijna 23 jaar besloten te scheiden. In juli gaat het stel naar de rechtszaal, waar het vooral zal gaan over de bezittingen van de twee.

De vakantievilla van het stel in Michigan kwam eerder in opspraak en werd door de pers "het hypocriete huis van twee miljoen" genoemd dat "voorbij de wildste dromen van de 99 procent gaat".

Moore staat bekend om zijn activistische opstelling in zijn documentaires waarin hij het opneemt voor de minder bedeelden. Ook sprak hij zijn steun uit voor de 99 procent-beweging op Wall Street enkele jaren geleden.

Schuld

Moore schuift de schuld van de hoge prijs van de luxueuze villa dan ook af op zijn vrouw die "op eigen houtje het gezamenlijke vermogen verspilde" aan het aankleden van het huis.

Moore is de best verdienende documentairemaker ooit. Zijn vermogen wordt door Celebrity Worth geschat op 50 miljoen dollar (37 miljoen euro). Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van verschillende huizen en bedrijven, inclusief Dog Eat Dog Films dat onder meer Bowling For Columbine en Fahrenheit 9/11 produceerde.