Linda de Mol wil geen bittere oude dame worden. "Het gevaar dreigt dat ik cynischer word met het klimmen der jaren en daar wil ik voor waken."

Dat vertelt de presentatrice, die volgende maand haar vijftigste verjaardag viert, donderdag in een interview met de Volkskrant.

"Vroeger had ik een hekel aan mensen die cynisch waren over jonge mensen en riepen dat vroeger alles beter was. Zo wil ik niet worden", zegt De Mol.

Ook naar anderen toe probeert de presentatrice niet wrang te worden. "Ik betrap me erop dat ik soms wantrouwig ben. Dan begint iemand iets aardigs tegen me te zeggen, en denk ik: oppassen, zo meteen komt de catch, het dringende verzoek waarom het allemaal begonnen was. Iedereen wil iets van me. Maar ook hier geldt: niet cynisch worden."

Groot feest

De Mol wilde het zien van Sara vieren met een paar vriendinnen, maar besloot die plannen over boord te gooien en een groot feest te organiseren. "Vijftig is een halve eeuw en dat is erg lang. Als je zo druk bent als ik vergeet je soms te genieten van wat je hebt bereikt. Hoog tijd dus om daar een keer bij stil te staan."

Nu ze ouder wordt, merkt De Mol dat succes minder belangrijk wordt. "Ik ben de afgelopen dertig jaar erg met mijn carrière bezig geweest en houd nog altijd veel van mijn werk, maar ik realiseer me steeds meer dat dingen daarbuiten belangrijker worden. Het gaat er toch om wie straks jouw rolstoeltje duwt."