Russell Brand vindt het onterecht dat Justin Bieber in opspraak is geraakt omdat hij jaren geleden racistische termen gebruikte.

 "Natuurlijk is het verkeerd om het n-woord te uit te spreken, maar hij was nog maar een kind", zegt de Britse komiek in een filmpje dat hij woensdag op Youtube plaatste.

Afgelopen weekeinde dook een video van de Canadese zanger op waarin hij een racistische opmerking maakte. Eerder deze week verscheen een tweede clipje van een paar jaar geleden met een racistische Bieber.

De 20-jarige zanger bood na de eerste gelekte video wel zijn excuses aan.

Kapsel

Volgens de 39-jarige Brand moeten oude uitspraken van Bieber sowieso niet serieus worden genomen. "Je kunt niets vinden van zijn uitspraken als hij zo'n kapsel heeft", doelt de Brit op de langere lokken van de zanger, die Bieber inmiddels heeft afgeknipt.

De komiek vindt daarnaast dat de media deels verantwoordelijk zijn voor de ontsporing van de zanger, die de afgelopen maanden geregeld in de problemen komt.

"Als we vinden dat het de rol van sterren is om ze eerst heel beroemd te maken en vervolgens met een vishaak open te rijten, moeten we dat of toegeven of we moeten hem de ruimte geven."