Bijna 40 procent van de Nederlandse vrouwen die meededen aan een onderzoek van een datingwebsite willen graag een afspraakje met voetballer Robin van Persie.

De populaire voetballer kreeg in totaal 39 procent van de stemmen in een onderzoek over aantrekkelijke voetballers dat een datingsite hield onder 664 vrouwelijke leden. Op de tweede plaats eindigde Amsterdammer Daley Blind met 28 procent van de stemmen.

Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar kregen ieder 23 procent van de stemmen en delen daarmee een derde plaats. Feyenoorder Jean-Paul Boetius eindigde met 3 procent van de stemmen op de laatste plaats. De voetballer viel overigens ook net buiten de selectie van Van Gaal. 

Als het gaat om internationale voetballers, kiest 33 procent voor een afspraakje de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo. Lionel Messi eindigt met 27 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Relatie

Alhoewel de ondervraagde vrouwen best eens een afspraakje willen met een aantrekkelijke bekende voetballer, wil 40 procent liever geen relatie met een bekende voetballer.

Een groot deel van de ondervraagden vrouwen zegt niet veel met voetbal te hebben. Toch is de helft van de vrouwen wel van plan om naar het aankomende WK te gaan kijken.

Kroeg

Alhoewel 43 procent van de vrouwen denkt dat voetbal kijken in de kroeg niet de beste manier is om iemand te ontmoeten, denkt ruim 30 procent van de vrouwen er toch leuke mensen te leren kennen.

Van 84 procent van de ondervraagde vrouwen hoeft een man niet hetzelfde team als zij te steunen, zolang de man in kwestie maar leuk is. Als een man echter voorstelt om tijdens een afspraakje voetbal te kijken, zal 43 procent van de vrouwen toch iets anders voorstellen.