Sinéad O'Connor heeft een bijzondere transformatie ondergaan voor haar nieuwe cd die in augustus uitkomt.

De Ierse zangeres, die bekend staat om haar kale hoofd, heeft zich voor de albumhoes met een halflang, stijl bobkapsel laten fotograferen.

Los van het nieuwe kapsel is ook O'Connors kledingstijl anders, zo is te zien op een foto die vast werd vrijgegeven en door Us Weekly online is gezet. In plaats van haar gebruikelijke casual en losvallende outfits poseert de zangeres in een strakke zwarte leren jurk. Ook draagt ze donkere make-up, wat goed bij het zwarte haar past.

In het verleden heeft O'Connor in interviews gezegd haar haar tot haar dood te blijven afscheren. Toch verscheen ze ook in 2011 al eens met halflang, warrig haar op het podium.

De nieuwe plaat gaat I'm Not Bossy, I'm The Boss heten en is de opvolger van How About I Be Me (And You Be You)? uit 2012. Aanvankelijk zou het nieuwe album The Vishnu Room gaan heten, maar O'Connor besloot de titel te veranderen toen ze hoorde over de Ban Bossy-campagne. Met deze campagne proberen sterren als Beyoncé het imago van meisjes met leiderschapskwaliteiten te veranderen.

"Het kan inderdaad moeilijk zijn om een vrouwelijke baas te zijn en ik vind de campagne verschrikkelijk belangrijk", schreef O'Connor op haar eigen website over de naamsverandering.

Sinéad O'Connor treedt op 28 september op in De Melkweg in Amsterdam.