Sandra Schuurhof heeft bedankt voor een naaktshoot voor Playboy. Niet omdat de 42-jarige presentatrice niet uit de kleren wil, maar vanwege koning Willem-Alexander.

"Zie je het al voor je, dat je zonder kleren in het blad staat en de volgende dag een gesprek met onze koning hebt?", vraagt Schuurhof, die bij SBS 6 onder andere Hart van Nederland presenteert, zich zaterdag af in De Telegraaf. "Dat kan gewoon niet."

"Ik wil graag geloofwaardig overkomen", gaat Schuurhof verder. "Ik werk er tenslotte hard voor." Naakt in het mannenblad is volgens Schuurhof bovendien niets voor haar. "Hoewel het mij wel leuk lijkt om mooie foto's van mezelf te hebben, wil ik die niet met de rest van Nederland delen."

Mannen die de presentatrice het hof willen maken, vangen al een tijdje bot. Schuurhof, die in haar column veelvuldig over haar vrijgezellenbestaan schreef, is gelukkig met de 49-jarige ondernemer Hans Luiken. Toch heeft ze de vele reacties die ze kreeg op haar belevenissen als single bewaard.

"Brieven, kaartjes, bloemen... Natuurlijk heb ik de post niet beantwoord. Maar ik heb wel alles in een doos gestopt. Leuk voor over dertig jaar."