Vitalii Sediuk, de man die Brad Pitt een klap gaf bij de première van de film Maleficent, is aangeklaagd voor onder meer mishandeling. De Oekraiënse journalist heeft inmiddels een schikking getroffen met justitie.

Sediuk is veroordeeld tot een taakstraf 20 dagen en een proeftijd van 36 maanden. In die proeftijd moet hij wegblijven van awardsshows en premières en van Brad Pitt en Angelina Jolie.

Ook moet hij 52 sessies hebben met een psycholoog en zich op 8 juli weer bij de rechtbank melden.

Brad liep samen met zijn verloofde Angelina Jolie, die de hoofdrol speelt in Maleficent, over de rode loper toen Vitalii toesloeg. Beelden van de aanval gingen de hele wereld over. De 50-jarige filmster raakte niet gewond, maar zijn dure zonnebril ging wel kapot.

America Ferrera

Sediuk werd direct overmeesterd en achter tralies gezet. Hij haalde onlangs ook al de krantenkoppen door onder de jurk van actrice America Ferrera te kruipen.

Eerder kwam de herrieschopper in het nieuws toen hij probeerde een Grammy van Adele in ontvangst te nemen. Ook deed Vitalii een poging om Will Smith te zoenen, waarna Smith hem in het gezicht mepte.

Bekijk de beelden: