Snoop Dogg heeft rappers opgeroepen een steentje bij te dragen om het wapengeweld in de Verenigde Staten te verminderen.

Snoop Dogg vroeg aandacht voor zijn campagne Wapens Niet Toegestaan tijdens een bijeenkomst in San Francisco, schrijven Amerikaanse media vrijdag.

De rapper riep jongeren tijdens een toespraak op uit de buurt te blijven van wapens. Hij denkt dat jongeren zeker naar hem zullen luisteren. "We zijn de stemmen waar de jeugd naar luistert. Ze respecteren ons", zei de artiest.

Volgens Snoop zijn de songteksten in de rapmuziek tegenwoordig minder gewelddadig dan twintig jaar geleden toen hij de rapscene binnenkwam. "Het is minder geworden maar we hebben nog geen invloed op de wetten", meent de rapper.

Schilderijen

De campagne Wapens Niet Toegestaan werd opgericht na een schietpartij op een basisschool eind 2012 in Connecticut. Een 20-jarige man schoot toen 26 mensen dood, onder wie twintig kinderen, en daarna zichzelf.

Mederapper MC Hammer en American Football-legende Joe Montana waren ook van de partij in San Francisco. Tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst werden onder meer schilderijen van Snoop Dogg geveild om geld in te zamelen voor zijn goede doel.

Snoop is in 1996 vrijgesproken van moord na de dood van een bendelid, die werd doodgeschoten vanuit de auto waar ook Snoop in zat.

In 2006 werd Snoop beschuldigd van wapenbezit. "Ik heb fouten gemaakt, maar ben ouder geworden en heb ervan geleerd", zei de rapper. Volgens een woordvoerster bezit Snoop momenteel geen wapens meer.