Brad Pitt heeft een tijdelijk straatverbod aangevraagd voor de man die hem woensdag een klap gaf. Vitalii Sediuk mag vijf dagenlang niet in de buurt van de acteur komen.

Dat melden verschillende entertainmentsites.

Het straatverbod is tijdelijk, als de acteur de journalist een definitief verbod wil opleggen moet hij eerst naar de rechter stappen. Het verbod dat momenteel geldt, is door de politie uitgegeven.

Pitt werd woensdag tijdens de première van Maleficent, waarin zijn partner Angelina Jolie de hoofdrol speelt, in zijn gezicht geslagen door de Oekraïense journalist.

Betreuren

Een woordvoerder van de filmmaatschappij heeft aan E Online laten weten het voorval te betreuren. "Dit vervelende en ongepaste voorval wordt onderzocht door de politie van Los Angeles."

Sediuk zit momenteel in de gevangenis, waar hij zal moeten blijven mits er een bedrag van 20.000 dollar (14.700 euro) wordt betaald.

Het is voor de Oekraïense Sediuk niet de eerste keer dat hij op een dergelijke manier in het nieuws komt: tijdens het filmfestival in Cannes probeerde hij al eens onder de rok van America Ferrera te duiken en eerder kreeg hij het al eens aan de stok met Will Smith.

Bekijk beelden van het incident: