Scout Willis heeft een storm van discussie veroorzaakt door met blote borsten door New York te wandelen. Dit deed Willis als actie tegen het beleid van Instagram.

De 22-jarige dochter van Bruce Willis en Demi Moore wist met haar naakte wandeling de aandacht van onder anderen Rihanna te trekken.

"Het is legaal in New York City maar niet op instagram", zo twitterde Scout dinsdag na afloop van haar protest. Bij het bericht is een foto geplaatst waarop Willis met een ontbloot bovenlichaam te zien is bij een bloemenwinkel.

Bij een andere foto, waarop de blondine gekleed in enkel een rok over straat loopt, schreef ze: "Wat je niet mag zien van instagram."

Hypocriet

In discussies met haar volgers maakte Scout vervolgens duidelijk dat ze het beleid van Instagram hypocriet vindt. Als voorbeeld deelde ze een foto van een man die via Instagram zijn borst liet zien, die groter is dan de naakte borst van Rihanna die vorige maand naakt op de cover van het Franse mannenblad Lui stond.

Ook deelde ze een foto van een moeder die haar baby borstvoeding geeft, iets wat Instagram volgens haar ook niet tolereert. Willis heeft veel steunbetuigingen via Twitter ontvangen, onder meer van modeblad Elle en van Rihanna, die haar Instagram-profiel verwijderde nadat ze zou zijn gewaarschuwd geen naaktfoto's van zichzelf meer te plaatsen.

Nadat de zangeres woensdagavond van de actie hoorde deelde ze de foto van Willis met haar volgers op Twitter. "Bevrijd de tepel", schreef ze erbij.