AMSTERDAM - Er komt een nieuw satirisch tijdschrift op de markt. Het heet PIM (politiek incorrect magazine) en verschijnt op 11 september a.s. Hee, da's een bijzondere datum...

Het maandblad, dat in een oplage van 50.000 exemplaren zal worden gedrukt, is een initiatief van een aantal oud Propria Cures-redacteuren. Aan het blad zullen onder anderen meewerken Theo van Gogh, Theodor Holman, Hans Teeuwen en Beau van Erven Dorens mee. Het is voor het eerst sinds de jaren vijftig dat er in Nederland weer een satirisch tijdschrift zal zijn, lezen we in de Telegraaf. De releasedatum is overigens geen media-stunt. Dat is gewoon toeval.

Koning, keizer, admiraal

Na vier maanden gaan uitgever Hans van Brussel en de makers evalueren of PIM een succes is en zal blijven bestaan. Volgens hen is een vraag belangrijk: kun je er om lachen? Volgens woordvoerders Carel Helder en Marck Burema luidt het antwoord: ja! "In PIM wordt gestreefd het beste uit de journalistiek, amusement, humor en cartoon te verenigen tot een blad waar koning, keizer en admiraal hun kont bij wensen af te vegen."