Rick Engelkes houdt vrouwen niet langer op afstand. De 54-jarige acteur en producent is een jaar na zijn scheiding klaar voor een nieuwe liefde. 

"Er is op dit moment geen vrouw in mijn leven, maar je weet nooit wat deze zomer brengt", vertelt Engelkes in Story. "Wie weet loop ik iemand tegen het lijf van wie ik zeer onder de indruk raak. Ik sta er zeker voor open."

Een paar maanden geleden moest Engelkes nog niet denken aan een nieuwe relatie. "Daar ben ik nog niet aan toe. Ik houd vrouwen op afstand", vertelde hij begin dit jaar aan het blad. "Het belangrijkst voor mij is dat ik nu rust heb in mijn leven, mijn draai als vrijgezel zie te vinden."

Engelkes' huwelijk met Annemarie Paol strandde vorig jaar definitief na een jarenlange huwelijkscrisis. Die werd veroorzaakt door een slippertje van Engelkes. Inmiddels heeft de acteur zijn draai als vrijgezel gevonden.

"Ik voel mij weer helemaal happy. Als ik mijn leven vergelijk met een jaar geleden, is het een stuk rustiger geworden. Ik leef nu meer met de dag. Ik zie wel wat er gebeurt, dat voelt lekker."