Bram van der Vlugt viert woensdag zijn 80e verjaardag. "Als man van de ronde getallen is 80 voor mij toch wel een duidelijke en belangrijke mijlpaal."

Dat vertelt de acteur aan het AD.

"Ik heb echt het gevoel iets gehaald te hebben en dat ik een brug over ga, een hek open doe, richting het allerlaatste stukje. Al mag dat voor mij nog wel 15 jaar duren", vervolgt hij.

Van de Vlugt viert het woensdagavond niet speciaal, hij staat namelijk gewoon op de planken voor het stuk On Golden Pond.

Bram vertelt de krant ook dat zijn angst om op het podium dood neer te vallen in de loop der jaren meer concreet is geworden. "Maar zomaar het loodje leggen kan je natuurlijk altijd overkomen, ook als je niet meer actief bent", aldus de toneelspeler.

"Ik denk dat ik alle pijntjes en kwalen, zoals een lichte artrose, juist buiten de deur hou door lekker bezig te blijven. Op die manier blijf ik ook scherp in mijn hoofd."

Bezig

Als het aan Van der Vlugt ligt dan blijft hij voorlopig nog wel even bezig en daar heeft zijn 20 jaar jongere vrouw geen probleem mee. "Omdat ik niet meer dan drie, hooguit vier dagen in de week werk zijn we best wel veel en graag bij elkaar. Daarom zal ze niet snel roepen: Hou d’r nou maar eens mee op! Als ik met iets nieuws kom is het van haar kant altijd meteen: O ja, en wie doet er dan mee, waar gaat het over? Zij geniet net zo van wat ik doe als ikzelf. Toch prachtig?"