Bill Murray was afgelopen weekend de gangmaker op een vrijgezellenfeest in een steakhouse in South Carolina. De acteur voorzag de gasten spontaan van wijs advies over de liefde.

Murray vertelde de feestgangers hoe mensen de ware kunnen vinden. "Als je iemand in gedachten hebt die de ware zou kunnen zijn, denk dan niet: 'We prikken een datum, bouwen een feestje en zijn getrouwd'. Maar ga met die persoon op wereldreis. Koop vliegtickets en vlieg de wereld over."

"Ga naar plekken die moeilijk te bereiken en te verlaten zijn", vervolgde de 63-jarige filmster, onder meer bekend van Ghostbusters en Groundhog Day. "Als je dan later terugkeert en na de landing nog steeds van diegene houdt, trouw dan meteen op het vliegveld." Hij kreeg voor zijn speech een luid applaus.

Eerst leek het er nog op dat Murray geen zin had in al die aandacht. Een vriend van de bruidegom zag hem in het restaurant zitten en vroeg of de Amerikaan een korte toespraak kon houden. Murray zat daar niet op te wachten, maar even later besloot hij alsnog om het feest op stelten te zetten.

Murray staat er bekend om dat hij vaak bij willekeurige feestjes en trouwerijen van mensen binnenloopt.