Peter Faber is afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt met zijn Rosanna. In het Amsterdamse roemruchte homocafé 't Mandje sloot burgemeester Eberhard van der Laan het vijfde huwelijk van de acteur.

De ceremonie was in het Engels, omdat de van oorsprong Peruaanse Rosanna geen Nederlands spreekt. De bruid woont in Londen en dat blijft voorlopig ook nog even zo.

''Dat heeft vooral te maken met mijn zoon Alexandros die nog eindexamen moet doen. Pas wanneer hij klaar is met school, komt er voor mij een mogelijkheid om naar Amsterdam te verhuizen'', legt ze uit aan De Telegraaf.

Ondanks hun LAT-relatie twijfelde Faber geen moment over trouwen. ''Voor mij heeft de doorslag gegeven, dat er aan beide kanten sprake is van totale overgave. Op deze manier heb ik dat nog nooit ervaren. Het is echt love making, liefde in actie. Daarom durfde ik het met haar aan te gaan.''

Mooi

Faber gelooft dus, ondanks zijn vier voorgaande mislukte huwelijken, nog steeds in trouwen. ''Haha, ik houd ervan. Ik vind de liefde mooi, maar ook de jaloezie en bezitterigheid die daarbij hoort. Ik geloof in het grote 'ja' en dat je volledig voor elkaar gaat. Hoe het tussen mij en Rossana verloopt, zal de tijd leren.''

Faber en Rossana trouwden een paar maanden geleden symbolisch met elkaar. ''Sinds afgelopen weekeinde is het officieel, maar we dragen al maanden gehamerde ringen met de inscriptie: 'junta paras siempre', samen voor altijd'', besluit Faber.