Rik Felderhof is naar eigen zeggen geen man van vaste relaties. "Ik vind het heerlijk om vrij en alleen te zijn en niet elke dag iemand om mij heen te hebben en zeker niet dezelfde."

Dat vertelt de presentator aan het AD.

Felderhof (65) bekent dat hij wel leuke vrouwen tegenkomt. "Ik ken genoeg fantastische vrouwen die me komen opzoeken in mijn huis op Bonaire of in Tanzania. Ik ben bevoorrecht: ik kan iedere vriendin meenemen die ik aardig vind. Welke man kan dat zeggen?"

Maar op een relatie is de presentator niet uit. "Meer dan een leuke tijd zit er niet in. Dat zeg ik ook, om teleurstelling te voorkomen."

De presentator laat weten dat hij waarschijnlijk ook niet openstaat voor de liefde. "Wat moet ik met een serieuze relatie? Ik ben te oud om een nieuw gezin te starten, ik heb twee kinderen", zegt Felderhof, die wel getrouwd is geweest.

Rustig

"Bovendien vind ik het wel lekker rustig om niet verliefd te zijn. Want die aandoening is verre van prettig. Het maakt je onrustig en onzeker."

Hoewel Felderhof alleen is, is hij wel heel romantisch ingesteld. "Ik durf mezelf zeker niet romantisch te noemen", vertelt hij. "Ik ben wel van de brandende kaarsen, gondels in Venetië, een glas wijn bij een flakkerende open haard, zonsondergangen en spontane cadeautjes", vervolgt Felderhof. "Ik vind niet snel iets te. Ja, te weinig. Want romantiek geeft het leven kleur."