Voor zijn inzet voor de rehabilitatie van verslaafden heeft Ozzy Osbourne maandagavond de Steve Ray Vaughan Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt op het MusiCares gala.

De National Academy of Recording Arts and Sciences, die ook de Grammy Awards uitreikt, richtte MusiCares in 1989 op om muzikanten financieel bij te staan bij ziekte en afkicken van verslavingen.

De 64-jarige rocker heeft in het verleden zelf te kampen gehad met drugs- en alcoholproblemen. Dit jaar nog kickte de voormalig Black Sabbath-ster af van zijn verslaving.

Tijdens zijn rehabilitatie zou Osbourne zich hebben ingezet om de levens van zijn medeverslaafden op de rails te krijgen. Behalve de hardrockveteraan kreeg ook The Village studio-eigenaar Jeff Greenberg een prijs uitgereikt voor zijn inzet voor MusiCares.

"Zo trots op mijn vader vanavond!", meldt dochter Kelly Osbourne op Instagram terwijl ze haar vader vergezelde tijdens het gala. Ook Beth Hart, leden van Metallica en Guns N' Roses-gitarist Slash waren aanwezig op het goede doelen-gala.

In januari was vader Osbourne nog op de rode loper te zien toen hij een Grammy won voor Best Metal Performance.