Gary Barlow mag zijn titel Ridder in de Orde van het Britse Keizerrijk behouden. Dat heeft de Britse premier David Cameron (Conservatieve Partij) maandag in het programma Good Morning Britain van ITV gezegd.

Dat schrijft de BBC.

De Take That-zanger kwam onder vuur te liggen omdat hij belastingfraude heeft gepleegd, waarna stemmen opgingen dat hij zijn onderscheiding uit 2012 moet inleveren.

Barlow heeft, samen met Take That-leden Howard Donald en Mark Owen, een fonds opgericht dat tot enige doel had geld weg te sluizen om de Britse belastingdienst te ontduiken. Ook hun manager Jonathan Wilde zou bij het fonds betrokken zijn, alhoewel van hem de vraag is of hij wist dat het om een malafide organisatie ging.

Parlementariër Margaret Hodge zei na het vonnis dat Barlow publiekelijk door het stof moest gaan en zijn eretitel moest inleveren, maar volgens de premier hoeft het zo'n vaart niet te lopen. "Het oordeel van de rechtbank was glashelder", zegt Cameron.

"Maar eerlijk gezegd vind ik een titel inleveren nogal ver gaan. Hij heeft zich ingezet voor liefdadigheid, daar was die onderscheiding voor bedoeld. Wat hij nu heeft gedaan is fout, maar het is goed dat hij dat geld nu moet terugbetalen."